Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Moeilijke logaritmische vergelijking oplossen

Zit met de volgende vgl:
logx+3x·log10x+log10x-logx+3x=0
Deed reeds volgende stappen:
logx/log(x+3)·logx+logx-logx/log(x+3)=0
(logx)2+logx·log(x+3)-logx=0
logx=0 of log(x+3)=1
en vind dan x=1 of x=7

Maar het is 1 of 2 waar zit mijn fout?

Vannes
3de graad ASO - maandag 28 januari 2008

Antwoord

De een na laatste stap naar de laatste stop klopt niet. Ik zou denken:

q54123img1.gif

...en dan nog wat verder...

WvR
maandag 28 januari 2008

©2001-2024 WisFaq