Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54085 

Re: Goniometrie oefeningen

Hoi!

Sorry om weer eens te storen, maar ik snap de eerste en de laatste noch steeds niet.

1: ( sin$\alpha$cos$\beta$cos$\gamma$ + sin$\beta$cos$\alpha$cos$\gamma$ + sin$\gamma$cos$\alpha$cos$\beta$ ) / (cos$\alpha$cos$\beta$cos$\gamma$
Maar dan zit ik were vast. Ik heb nog anders geprobeerd ook maar ik geraak nooit verder.

2: danku! Ik nsap hem nu :) IK heb mijn fout gezien :)

3:als ik probeer verder te gaan met de tip die je me gaf:

(sin2x + cos2x)(sin2x - cos2x) = sinx·cosx
= (sin2x -cos2x) /cos2x = (sinx ·cosx) / cos2x
= sin2x / cos2x = sinx / cosx
Maar dat klopt ook al niet. Maar mag je die 1 (van sin2x +cos2x = 1) gewoon weglaten?

Zou u mij nog een laaste keer willen helpen? Als ik het dan nog niet weet laat ik het gewoon 'vallen'.

Hele erg bedankt!

Julie
3de graad ASO - zaterdag 26 januari 2008

Antwoord

1) We schrijven: sin$\alpha$/cos$\alpha$+sin$\beta$/cos$\beta$+sin$\gamma$/cos$\gamma$
=(sin$\alpha$cos$\beta$+sin$\beta$cos$\alpha$)/(cos$\alpha$cos$\beta$)+sin$\gamma$/cos$\gamma$
=sin($\alpha$+$\beta$)/(cos$\alpha$cos$\beta$)+sin$\gamma$/cos$\gamma$
=sin($\pi$-$\gamma$)/(cos$\alpha$cos$\beta$)+sin$\gamma$/cos$\gamma$
=sin$\gamma$/(cos$\alpha$cos$\beta$)+sin$\gamma$/cos$\gamma$
=(sin$\gamma$cos$\gamma$+sin$\gamma$cos$\alpha$cos$\beta$)/(cos$\alpha$cos$\beta$cos$\gamma$)
=(sin$\gamma$(cos$\gamma$+cos$\alpha$cos$\beta$))/(cos$\alpha$cos$\beta$cos$\gamma$)
In de noemer staat alles al goed, alleen in de teller moet je nog wat aanpassen. Bewijs hiervoor dat (cos$\gamma$+cos$\alpha$cos$\beta$)=sin$\alpha$sin$\beta$ en je hebt het bewijs.

3)Die 1 mag je inderdaad weglaten maar als we (sin2x-cos2x) delen door cos2x krijgen we niet sin2x/cos2x maar sin2x/cos2x-1. Daarna krijg je een tweedegraadsvergelijking in tanx. Snap je hem nu?

Kevin
zaterdag 26 januari 2008

©2001-2024 WisFaq