Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand bepalen

Hallo,

Ik moet de coördinaten (x,y,z) van punten bepalen waarbij de afstand tot de oorsprong (0,0,0) het kortst is. Volgende vergelijking is gegeven z = 1/xy. De kortste afstand is de loodrechte afstand niet? (via de gradiënt?)

Dank bij voorbaat!

sofie
Student universiteit - zaterdag 26 januari 2008

Antwoord

Sofie,
Zij a de afstand tot de oorsprong.Dan is a2=x2+y2+z2=x2+y2+1/(x2y2).
Deze functie moet je dus minimaliseren.Bepaal de partiële afgeleiden narr x en y en stel deze gelijk aan 0.Oplossingen hiervan leveren de stationaire punten.Moet wel lukken.

kn
zaterdag 26 januari 2008

©2001-2024 WisFaq