\require{AMSmath} Logaritmische vergelijking Tracht volgende vgl op te lossen:log5(log3(x)))=-1Heb volgende stappen gedaan:log5(logx/log3)=-1log5(logx)-log5(log3)=-1logx/log5-log3/log5=-1logx=log3-log5logx=log3/5x=3/5maar het antwoord is 31/5Waar zit mijn fout? Vannes 3de graad ASO - vrijdag 25 januari 2008 Antwoord Dat is onnodig ingewikkeld doen:log5(log3(x))=-1log3(x)=1/5x=31/5Meer moet het niet zijn!Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen.Volgens mij is log5(logx/log3) niet hetzelfde als log5(logx)-log5(log3). Je zou er wel log5(log(x-3)) van kunnen maken... WvR vrijdag 25 januari 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Tracht volgende vgl op te lossen:log5(log3(x)))=-1Heb volgende stappen gedaan:log5(logx/log3)=-1log5(logx)-log5(log3)=-1logx/log5-log3/log5=-1logx=log3-log5logx=log3/5x=3/5maar het antwoord is 31/5Waar zit mijn fout? Vannes 3de graad ASO - vrijdag 25 januari 2008
Vannes 3de graad ASO - vrijdag 25 januari 2008
Dat is onnodig ingewikkeld doen:log5(log3(x))=-1log3(x)=1/5x=31/5Meer moet het niet zijn!Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen.Volgens mij is log5(logx/log3) niet hetzelfde als log5(logx)-log5(log3). Je zou er wel log5(log(x-3)) van kunnen maken... WvR vrijdag 25 januari 2008
WvR vrijdag 25 januari 2008
©2001-2024 WisFaq