\require{AMSmath} Ontbinden in factoren Hoe kunnen we de volgende oefeningen ontbinden in factoren? 1) x3-(y+2)3 2) (3x-5)2 - (x-7)2 3) (x-2y)2 - 25(x+10y)2 4) x2 + 5x-4y2-10y 5) (x+3y)3 - (x-y)3 6) x3+y3+2x2y+2xy2 Kunt u mij helpen om deze oefeningen VOLLEDIG te ontbinden in factoren?Ik kan wel een beetje ontbinden maar daarna kan ik niet meer.... ... 2de graad ASO - donderdag 24 januari 2008 Antwoord Het VOLLEDIG ontbinden laat ik aan jou over, ik geef je wel enkele tips. 1) a3-b3 = (a-b)(a2+ab+b2) 2) a2-b2 = (a-b)(a+b) 3) idem, met: 25(x+10y)2 = [5(x+10y)]2 4) x2-4y2 + 5x - 10y = (x-2y)(x+2y) + 5(x-2y) = ... 5) a3-b3 = (a-b)(a2+ab+b2) 6) x3+y3 + 2xy(x+y) pas nu op de eerste twee termen toe : a3+b3 = (a+b)(a2-ab+b2) LL donderdag 24 januari 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kunnen we de volgende oefeningen ontbinden in factoren? 1) x3-(y+2)3 2) (3x-5)2 - (x-7)2 3) (x-2y)2 - 25(x+10y)2 4) x2 + 5x-4y2-10y 5) (x+3y)3 - (x-y)3 6) x3+y3+2x2y+2xy2 Kunt u mij helpen om deze oefeningen VOLLEDIG te ontbinden in factoren?Ik kan wel een beetje ontbinden maar daarna kan ik niet meer.... ... 2de graad ASO - donderdag 24 januari 2008
... 2de graad ASO - donderdag 24 januari 2008
Het VOLLEDIG ontbinden laat ik aan jou over, ik geef je wel enkele tips. 1) a3-b3 = (a-b)(a2+ab+b2) 2) a2-b2 = (a-b)(a+b) 3) idem, met: 25(x+10y)2 = [5(x+10y)]2 4) x2-4y2 + 5x - 10y = (x-2y)(x+2y) + 5(x-2y) = ... 5) a3-b3 = (a-b)(a2+ab+b2) 6) x3+y3 + 2xy(x+y) pas nu op de eerste twee termen toe : a3+b3 = (a+b)(a2-ab+b2) LL donderdag 24 januari 2008
LL donderdag 24 januari 2008
©2001-2024 WisFaq