\require{AMSmath} Logaritmen herleiden Voorbeeld: log (500)= log(100x5)= log(100)+ log(5)= 2+ log(5).Bij de volgende opdracht moet je ook herleiden tot de vorm a+glog(b) met a een heel getal en b ook een heel getal.2log(24)= ...Kunnen jullie deze voor mij oplossen?Bij voorbaat dank Ivo Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 januari 2008 Antwoord Ontbinden in priemfactoren geeft: 24=2·2·2·3Dus herleiden tot 2log ligt voor de hand:2log(24)=2log(23·3)=2log(23)+2log(3)=3+2log(3)Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen. WvR donderdag 24 januari 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Voorbeeld: log (500)= log(100x5)= log(100)+ log(5)= 2+ log(5).Bij de volgende opdracht moet je ook herleiden tot de vorm a+glog(b) met a een heel getal en b ook een heel getal.2log(24)= ...Kunnen jullie deze voor mij oplossen?Bij voorbaat dank Ivo Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 januari 2008
Ivo Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 januari 2008
Ontbinden in priemfactoren geeft: 24=2·2·2·3Dus herleiden tot 2log ligt voor de hand:2log(24)=2log(23·3)=2log(23)+2log(3)=3+2log(3)Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen. WvR donderdag 24 januari 2008
WvR donderdag 24 januari 2008
©2001-2024 WisFaq