\require{AMSmath} Vergelijking van de raaklijn ik kreeg dus op een tentamen de volgende som:Gegeven:h:=x®x3 - 7x2 de vergelijking van de raaklijn in punt(2,-20) is:ik dacht dus y=-15x+10het juiste antwoord bleek dus y=-16+12 te zijniemand die dit kan uitleggen??thanx Eric Student hbo - maandag 21 januari 2008 Antwoord Gegeven h(x)=x3-7x2.Dan h(2)=8-28=-20.h '(x)=3x2-14xh '(2)=3*4-14*2=-16Dan:Vergelijking raaklijn dus y=-16x+bHet punt (2,-20) moet op de raaklijn liggen dus-20=-16*2+b, dus b=-20+32=12Vergelijking dus y=-16x+12.Of:vergelijking raaklijn is y=h '(2)(x-2)+h(2), dusy=-16(x-2)-20, dus y=-16x+32-20, dus y=-16x+12. hk maandag 21 januari 2008 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
ik kreeg dus op een tentamen de volgende som:Gegeven:h:=x®x3 - 7x2 de vergelijking van de raaklijn in punt(2,-20) is:ik dacht dus y=-15x+10het juiste antwoord bleek dus y=-16+12 te zijniemand die dit kan uitleggen??thanx Eric Student hbo - maandag 21 januari 2008
Eric Student hbo - maandag 21 januari 2008
Gegeven h(x)=x3-7x2.Dan h(2)=8-28=-20.h '(x)=3x2-14xh '(2)=3*4-14*2=-16Dan:Vergelijking raaklijn dus y=-16x+bHet punt (2,-20) moet op de raaklijn liggen dus-20=-16*2+b, dus b=-20+32=12Vergelijking dus y=-16x+12.Of:vergelijking raaklijn is y=h '(2)(x-2)+h(2), dusy=-16(x-2)-20, dus y=-16x+32-20, dus y=-16x+12. hk maandag 21 januari 2008
hk maandag 21 januari 2008
©2001-2025 WisFaq