Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijkheid

Goede dag ,
Volgende ongelijkehid bespreken:
mxpx+q

Ik werkte als volgt


(m-p)xq en nu specifiek:
1) m-p¹0 of m¹p en q¹0 dan is OPL:x q/(m-p)

2) m-p=0 en q=0 of m=p en q=0 OPl: ox0 en Opl: Æ

3) m-p=0 en q0 of m=p en q0 .
Vandaar : 0xq en nul is kleiner dan elk negatief getal en daarom is Opl: Æ

4) m-p=0 of m=p en q0; dan is oxq en q is positief ; dus :nul is kleiner dan ieder positief getal.
De OPl: R(akke reële getallen)
Zijn dit genoeg gevallen voor de bespreking van lineaire ongelijkheden??
Groeten,
Rik of

Rik Le
Iets anders - donderdag 17 januari 2008

Antwoord

Het lijkt me dat je er voldoende bespreking in stopt.
De gevallen 2) en 3) en 4) in je opsomming, zijn in orde.
Als m ¹ p, dan is van belang of m - p 0 is danwel of m - p 0 is.
Is namelijk m - p 0, dan klapt je teken om. Krijg je dus x q/(m-p)

MBL

MBL
donderdag 17 januari 2008

©2001-2024 WisFaq