Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53725 

Re: Logaritmische vergelijking

log(3)t+t2-log2(2)-2log(2)t-t2=log(5)
log(3)t-2log(2)t=log(5)+log2(2)
t(log(3)-2log(2))=log(5)+log2(2)
t=log(5)+(log(2))2/log(3)-log(4)=-6,319809868
log(x)=-6,3198 i veronderstel dat dit goed uitgewerkt is ?
Als ik x=0,000000479 in de oorspronkelijke vergelijking invul klopt het niet ? Alvast bedankt. Vriendelijke groeten.

oresti
3de graad ASO - woensdag 16 januari 2008

Antwoord

Hallo

Als ik x vervang door 0.00000047884 krijg ik inderdaad 5.0000

LL
zondag 20 januari 2008

©2001-2024 WisFaq