\require{AMSmath} Loop vast bij een som met partiele integratie Hallo, ik heb een som die er als volgt uit ziet:int( x3e-1/2x2 )Nu was ik al zover dat je deze som ook kan zien als:int( x2xe-1/2x2 )Die je kunt integreren mbv partiele integratie, waarbijf = x2f'= 2xg = xe-1/2x2G = -e-1/2x2Het voorlopige resultaat dat ik krijg is:-x2e-1/2x2 + 2 ò x2e-1/2x2En op dit punt loop ik vast. Ik zie nu niet of ik hier weer gebruik van partiele integratie moet maken of misschien substitutie.mvg,Bertjan Bertja Student universiteit - dinsdag 15 januari 2008 Antwoord dag Bertjan,Je hebt in je laatste stap in de tweede term een factor x teveel. Dat kwadraat bij die term moet weg. Kom je er dan uit? (substitutie dus).groet, Anneke dinsdag 15 januari 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik heb een som die er als volgt uit ziet:int( x3e-1/2x2 )Nu was ik al zover dat je deze som ook kan zien als:int( x2xe-1/2x2 )Die je kunt integreren mbv partiele integratie, waarbijf = x2f'= 2xg = xe-1/2x2G = -e-1/2x2Het voorlopige resultaat dat ik krijg is:-x2e-1/2x2 + 2 ò x2e-1/2x2En op dit punt loop ik vast. Ik zie nu niet of ik hier weer gebruik van partiele integratie moet maken of misschien substitutie.mvg,Bertjan Bertja Student universiteit - dinsdag 15 januari 2008
Bertja Student universiteit - dinsdag 15 januari 2008
dag Bertjan,Je hebt in je laatste stap in de tweede term een factor x teveel. Dat kwadraat bij die term moet weg. Kom je er dan uit? (substitutie dus).groet, Anneke dinsdag 15 januari 2008
Anneke dinsdag 15 januari 2008
©2001-2024 WisFaq