Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Samengestelde interest

Hallo,

Ik had eigenlijk een vraag mbt tot samengestelde interest. Een bedrag van 10.000 staat 10 jaar op de bankt. Het eindbedrag is 15.000
Bereken het interestpecentage.

Ik zou niet weten hoe ik dat moet doen. Zou iemand mij dit stap voor stap willen uitleggen?

Annemi
Student hbo - zaterdag 12 januari 2008

Antwoord

Noem het interestprecentage i.
Dan
10000·(1+i/100)10=15000
Dus
(1+i/100)10=1,5
1+i/100=1,51/10
Via een rekenmachientje:
1+i/100=1,0414 (afgerond)
dus
i/100=0,0414
i=4,14 (%)

hk
zaterdag 12 januari 2008

©2001-2024 WisFaq