\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 53613 Re: Re: Sneeuwvlokkromme Oké, er komt dus eerst 3Ö3 bij, vervolgens 11/3Ö3 dus de verkleiningsfactor van de toename is 1/3. Een meetkundige rij is in feite ar+ar2+ar3+ar4... De vergrotingsfactor zou dan zijn 1/3·4/9° dus 1/3, vervolgens 1/3·(4/9)1, 1/3·(4/9)2... Klopt dit zo? Thomas Leerling mbo - maandag 7 januari 2008 Antwoord Nee, ar = 3Ö3 en r = 4/9. Verder klopt het. Je hebt alleen de somformule voor de meetkundige rij nog nodig. Groet. Oscar os donderdag 10 januari 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Oké, er komt dus eerst 3Ö3 bij, vervolgens 11/3Ö3 dus de verkleiningsfactor van de toename is 1/3. Een meetkundige rij is in feite ar+ar2+ar3+ar4... De vergrotingsfactor zou dan zijn 1/3·4/9° dus 1/3, vervolgens 1/3·(4/9)1, 1/3·(4/9)2... Klopt dit zo? Thomas Leerling mbo - maandag 7 januari 2008
Thomas Leerling mbo - maandag 7 januari 2008
Nee, ar = 3Ö3 en r = 4/9. Verder klopt het. Je hebt alleen de somformule voor de meetkundige rij nog nodig. Groet. Oscar os donderdag 10 januari 2008
os donderdag 10 januari 2008
©2001-2024 WisFaq