Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een vergelijking met dubbele haakjes

In mijn boek financieel management ben ik een voorbeeld tegen gekomen waar ik niet (meer?) uitkom. Ik heb toch echt wiskund HAVO gedaan, en't moet ergens zitten. Maar hoe zat't ook alweer?

Het voorbeeld:
(6Y x 0,897) + (3Y x 0,797) = 26750

De oplossing is gegeven: Y = 3441 maar hoe komen ze erop?

Slo
Student universiteit - zaterdag 5 januari 2008

Antwoord

Om het aanschouwelijk te maken:
6·y·0,897 = 6·0,897·y = 5,382·y = 5,382y
3·y·0,797 = 3·0,797·y = 2,391·y = 2,391y
7,773y = 26750
y = 26750/7,773

pl
zaterdag 5 januari 2008

©2001-2024 WisFaq