Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies

Goede avond,

Men vraagt :

Teken van elk van de functies de grafiek en let daarbij op het domein.
a. f(x)=3 met xÎN
b. f(x)=3 met xÎZ
c. f(x)=3 met xÎR

Voor a. is er geen probleem voor mij en is het domen gelgenen tussen -¥ en +¥ en teken ik de rechte y=f(x)=3. En b. en c. dan ?? Wat is het verschil?

Groeten

Rik em
Iets anders - vrijdag 4 januari 2008

Antwoord

Het domein is gegeven! De grafiek van a. en b. bestaat slecht uit 'losse punten'.

a.
De grafiek van a. bestaat uit de punten:
(0,3), (1,3), (2,3), ...

b.
De grafiek van b. bestaat uit de punten:
..., (-2,3), (-1,3), (0,3), (1,3), (2,3), ...

c.
De grafiek van c. bestaat uit de rechte y=3.

WvR
vrijdag 4 januari 2008

©2001-2024 WisFaq