Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Correcte grenzen

Ik wil de dubbele integraal uitrekenen van de functie f(x,y)=xex over het gebied dat wordt ingesloten door de grenzen y=0, x=1 en y=x2. Volgens mij is dan 0=x=1 en 0=y=x2. Is dit correct? Ik integreer eerst naar y en dan naar x.

Helma
Student universiteit - donderdag 3 januari 2008

Antwoord

Beste Helma,

Dat klopt volledig. Ter controle: je zou 6-2e moeten vinden.

mvg,
Tom

td
donderdag 3 januari 2008

©2001-2024 WisFaq