\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 53661 Re: Pentagram oppervlakte ontleed? Zover was ik ook, alleen gaan ze op gegeven moment van√1-(1-√5/4)2naar√(10+2√5)/4Die stap die begrijp ik niet.. Paul S Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 januari 2008 Antwoord Oké, sin(3$\pi$/5) = √(1 - (1/4·(1-√5))2) = √(1 - 1/16·(6 - 2√5)) = √(16/16 - 1/16·(6 - 2√5)) = √(10 + 2√5)/√16 = 1/4·(√(10 + 2√5)) Is nu alles duidelijk? Davy donderdag 3 januari 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zover was ik ook, alleen gaan ze op gegeven moment van√1-(1-√5/4)2naar√(10+2√5)/4Die stap die begrijp ik niet.. Paul S Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 januari 2008
Paul S Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 januari 2008
Oké, sin(3$\pi$/5) = √(1 - (1/4·(1-√5))2) = √(1 - 1/16·(6 - 2√5)) = √(16/16 - 1/16·(6 - 2√5)) = √(10 + 2√5)/√16 = 1/4·(√(10 + 2√5)) Is nu alles duidelijk? Davy donderdag 3 januari 2008
Davy donderdag 3 januari 2008
©2001-2024 WisFaq