Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som van twee machten van zes

Stel ik heb het getal 7812 en ik weet dat dit een som is van twee machten van 6, dus:
6a + 6b
Hoe kan ik dan a en b berekenen?
Is hier een regel of formule voor ofzo?

Corrin
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 december 2007

Antwoord

7812=22·32·7·31
Neem ab dan is 6a+6b=6a(1+6b-a)
Maar dan is: a=2
Nu jij weer...

WvR
maandag 17 december 2007

©2001-2024 WisFaq