Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kegel

In de uitslag van deze kegelmantel is hoek ATA 90° Verder is gegeven dat TA=39 en dat AB=BC=CT De kegel wordt versierd met linten De linten worden om de mantel gespannen van A naar A, van B naar B en van C naar C. Bereken de totale lengte van de drie linten.
Ik heb de omtrek van de cirkel genomen en dat door 4 gedeeld.
Van A naar A = 2p39:4 Van B naar B =2p26:4 Van B naar
B =2p13:4 Maar mijn antwoord klopt niet met het antwoordenboek Ik heb 122,5 uit, dat is fout.

kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 december 2007

Antwoord

Beste Kim,
Als hoek ATA 90 graden is, is de uitslag dan de binnen - of de buiten hoek?
Vermenigvuldig je antwoord eens met 3. Klopt het dan??

ldr
zaterdag 15 december 2007

 Re: Kegel 

©2001-2024 WisFaq