Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijkheden

De regelmatige vierzijdige piramide met ribben van het grondvlak 6 en hoogte 9 wordt op hoogte h afgeknot. Voor de inhoud van de afgeknotte piramide geldt I= 4/27h3-4h2+36h
Voor welke waarden van h is de inhoud van de afgeknotte piramide meer dan het dubbele van de inhoud van de piramide die eraf gesneden wordt?
Ik ben aan het oefenen voor mijn proefwerk maar ik snap hier niks van (moet met de GR)

kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 december 2007

Antwoord

1.
Bereken de inhoud als h=9.

2.
Bepaal met je rekenmachine voor welke waarde van h geldt:
4/27h3-4h2+36h is de helft van het antwoord bij 1.

Zet de formule in Y1, neem Y2=halve inhoud en dan Intersect.
Help dat?

WvR
zaterdag 15 december 2007

 Re: Ongelijkheden 

©2001-2024 WisFaq