Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lamp

Stel ik heb een lamp.
De lichtbundel schijnt in de vorm van een driehoek.
L is de lamp, punt A bevind zich recht onder de lamp en punt P is de andere punt van de driehoek.
De afstand tussen de lamp en punt A is 10.
De zijde P-L noem ik r. En de zijde P-A noem ik x.
S is de lichtsterkte gemeten in punt P.
Voor S geld 100.000/r3.
Vraag: hoe groot is x als de lichtsterkte in punt P de helft is van die in punt A.

Ik heb volgens mij al van alles geprobert maar ik kom er niet uit.
Graag hulp!

Elian
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 13 december 2007

Antwoord

Hallo

De lichtsterkte in A is volgens de gegevens formule : 100000/103

en deze is dus 2.100000/r3

Hieruit volgt dat r3 = 2.103

En nu is x = Ö(r2 -102)
(Je vindt x = 7.66)

LL
donderdag 13 december 2007

 Re: Lamp 

©2001-2025 WisFaq