Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kardinaalgetallen

Kan iemand me iets vertellen over de geschiedenis van kardinaalgetallen? Welke personen waren belangrijk voor de ontwikkeling van deze getallen?
Alvast bedankt!

Inge
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 12 november 2002

Antwoord

Jouw linkergrens moet waarschijnlijk het verticale lijnstuk van (0,1) tot (1,1) zijn.
De gevraagde oppervlakte kun niet berekenen aangezien deze oneindig groot is.
Om dit in te zien schrijven we de oppervlakte van het gebied dat wordt begrend door de grafiek, de x-as en de lijnen x = 1 en x = p met behulp van een integraal:

Opp = ò1/xdx = [ln x]p1 = ln p

Voor de oppervlakte die jij wilt weten moeten we p oneindig groot laten worden, maar helaas, dan wordt ln p ook oneindig groot.

Zie A history of set theory

WvR
woensdag 13 november 2002

©2001-2025 WisFaq