\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen Ik raak niet uit volgend probleem:Als x,y,z de hoeken van een driehoek zijndan is sin (2x) + sin (2y) - sin (2z) = 4.cosx. cosy. sinzToon de bewering nu ook aan.Alvast dank Samme 3de graad ASO - dinsdag 12 november 2002 Antwoord Hoi,4.cos(x).cos(y).sin(z)=4.cos(x).cos(y).sin(p-x-y)=4.cos(x).cos(y).sin(x+y)=4.cos(x).cos(y).[sin(x).cos(y)+cos(x).sin(y)]=2.sin(x).cos(x).2.cos2(y)+2.sin(y).cos(y).2.cos2(x)=sin(2x).(1+cos(2y))+sin(2y).(1+cos(2x))=sin(2x)+sin(2y)+sin(2x).cos(2y)+cos(2x).sin(2y)=sin(2x)+sin(2y)+sin(2x+2y)=sin(2x)+sin(2y)-sin(2p-2x-2y)=sin(2x)+sin(2y)-sin(2z) (QED)Groetjes,Johan andros woensdag 13 november 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik raak niet uit volgend probleem:Als x,y,z de hoeken van een driehoek zijndan is sin (2x) + sin (2y) - sin (2z) = 4.cosx. cosy. sinzToon de bewering nu ook aan.Alvast dank Samme 3de graad ASO - dinsdag 12 november 2002
Samme 3de graad ASO - dinsdag 12 november 2002
Hoi,4.cos(x).cos(y).sin(z)=4.cos(x).cos(y).sin(p-x-y)=4.cos(x).cos(y).sin(x+y)=4.cos(x).cos(y).[sin(x).cos(y)+cos(x).sin(y)]=2.sin(x).cos(x).2.cos2(y)+2.sin(y).cos(y).2.cos2(x)=sin(2x).(1+cos(2y))+sin(2y).(1+cos(2x))=sin(2x)+sin(2y)+sin(2x).cos(2y)+cos(2x).sin(2y)=sin(2x)+sin(2y)+sin(2x+2y)=sin(2x)+sin(2y)-sin(2p-2x-2y)=sin(2x)+sin(2y)-sin(2z) (QED)Groetjes,Johan andros woensdag 13 november 2002
andros woensdag 13 november 2002
©2001-2024 WisFaq