Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossing vierkantsvergelijking

Hallo,

Ik maak een werkstuk over fractals en wil hierin een stuk uitleggen hoe fractals ontstaan in een grafiek door middel van complexe getallen. Ik begrijp alleen niet zo goed hoe dit nou precies zit. Als ik bijvoorbeeld de volgende formule op wil lossen:

x2-6x+13=0
D=-16
Door middel van complexe getallen is dit op te lossen? Ik weet hoe het zit met de imgaginaire as en de reele, en de eigenschap van i: i2=-1
Kunt u mij helpen?
Bedankt!

claudi
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 december 2007

Antwoord

Met de abc-formule kan je schrijven:

q53468img1.gif

Opgelost!

WvR
woensdag 12 december 2007

©2001-2024 WisFaq