Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Assenstelsel

als er staat:de gemiddelde van x en y is k.
waarbij k de kans dat je met 2 gewonen dobbelstenen gooit minstens 2 oplevert.
en x-y=10.
maar de x as gaat van 8 tot -8.
en de y as gaat van 10 tot -8.
en -1,1 mag niet.
wat is dan de x en y as

brent
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 december 2007

Antwoord

Ik weet niet helemaal wat de bedoeling van dit probleem is. Maar goed: k=1.

Dus:
(x+y)/2 =1 dus: x+y=2

vgl1: x+y=2
vgl2: x-y=10
(vgl1)+(vgl2):2x=12 zodat: x = 6.
y vind je nu vanzelf.

groet. oscar

os
dinsdag 11 december 2007

©2001-2025 WisFaq