\require{AMSmath} Rij van Fibonacci vergeleken met de verschilrij Vergelijk de rij van Fibonacci met z'n verschilrij. Verklaar de overeenkomst tussen deze twee rijen. Willem Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 9 december 2007 Antwoord Er geldt:Fib(n)=Fib(n-1)+Fib(n-2) voor n>2 en Fib(1)=1 en Fib(2)=1.DFib(n)=Fib(n+1)-Fib(n)Volgens mij kan je dan schrijven:DFib(n)=Fib((n+1)-1)+Fib((n+1)-2)-(Fib(n-1)+Fib(n-2))...en dan verder uitwerken... en trek je conclusies! WvR zondag 9 december 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vergelijk de rij van Fibonacci met z'n verschilrij. Verklaar de overeenkomst tussen deze twee rijen. Willem Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 9 december 2007
Willem Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 9 december 2007
Er geldt:Fib(n)=Fib(n-1)+Fib(n-2) voor n>2 en Fib(1)=1 en Fib(2)=1.DFib(n)=Fib(n+1)-Fib(n)Volgens mij kan je dan schrijven:DFib(n)=Fib((n+1)-1)+Fib((n+1)-2)-(Fib(n-1)+Fib(n-2))...en dan verder uitwerken... en trek je conclusies! WvR zondag 9 december 2007
WvR zondag 9 december 2007
©2001-2024 WisFaq