Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren mbv substitutie

Ik wil de integraal berekenen van de volgende functie f:
f(x) = (1/sqrt(x^2+6x+13))dx

Als die wortel er niet gestaan had, had ik deze integraal kunnen berekenen mbv de substitutie methode, maar met de wortel krijg ik het niet opgelost. Kunnen jullie mij hiermee helpen?

Alvast bedankt,
Hans

Hans
Student universiteit - zondag 9 december 2007

Antwoord

Hans,
x2+6x+13=(x+3)2+4.Stel x+3=2t.Dit geeft dan :òdt/Ö(t2+1).
Dit moet dan wel lukken.

kn
zondag 9 december 2007

©2001-2024 WisFaq