\require{AMSmath} Hoe bereken ik de stationaire punten? Hoe bereken ik de stationaire punten van deze functie?z(x,y)= xy2+x3y-xyIk kom niet verder dan:z'x= y2+3x2y-y = 0z'y= 2xy+x3-x = 0Hoe los ik dit op? michel Student universiteit - vrijdag 7 december 2007 Antwoord Volgens 'mijn' cursus: Definitie 10 Je krijgt dus een stelsel van 2 vergelijkingen met 2 onbekenden. De aanpak is om dit stelsel op te lossen. Zou dat verder lukken denk je? WvR vrijdag 7 december 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken ik de stationaire punten van deze functie?z(x,y)= xy2+x3y-xyIk kom niet verder dan:z'x= y2+3x2y-y = 0z'y= 2xy+x3-x = 0Hoe los ik dit op? michel Student universiteit - vrijdag 7 december 2007
michel Student universiteit - vrijdag 7 december 2007
Volgens 'mijn' cursus: Definitie 10 Je krijgt dus een stelsel van 2 vergelijkingen met 2 onbekenden. De aanpak is om dit stelsel op te lossen. Zou dat verder lukken denk je? WvR vrijdag 7 december 2007
WvR vrijdag 7 december 2007
©2001-2024 WisFaq