Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53408 

Re: Re: Re: Vraag

ja dat snapte ik maar dan ook nog 1/ln10 en de antwoorden combineren. Niet iedereen is even slim.

JT
Student universiteit - vrijdag 7 december 2007

Antwoord

Ik zal het nog eens vanaf het begin netjes uitschrijven:
òx10log(x)dx=
ò1/ln(10)*xln(x)dx=
1/ln(10)òxln(x)dx= (die constante factor mag je best voor de integraal zetten)
=1/ln(10)(1/2x2ln(x)-ò(1/2x2*1/x))dx=
1/ln(10)(1/2x2ln(x)-ò1/2xdx).
Zet je nu zelf even die laatste stap?

hk
vrijdag 7 december 2007

©2001-2024 WisFaq