Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren van sin²xcos²x

beste wisfaq,
heb wederom moeite om een goniometrische functie op te integreren.....
$\int{}$sin2xcos2xdx=$\int{}$sin2x(1/2+1/2cos(2x))dx
=$\int{}$1/2sin2x + 1/2sin2xcos(2x))dx
het eerste deel (1/2$\int{}$sin2xdx)is eenvoudig op te oplossen,
maar het tweede deel 1/2$\int{}$sin2xcos(2x))dx zit ik met de 2x in de cos...
kunt u mij helpen?

bvd,

Carlos

carlos
Student universiteit - vrijdag 7 december 2007

Antwoord

Misschien is de volgende route eenvoudiger:
sin2(x)cos2(x)=(sin(x)·cos(x))2=(1/2sin(2x))2=1/4sin2(2x)=1/8(1-cos(4x))

hk
vrijdag 7 december 2007

©2001-2024 WisFaq