\require{AMSmath} Sommen 1) 8x2 + 20x =28 2) -18x2 -50 =60x 3) 18x2 -30x + 50 = 0 kan je deze sommen voor mij oplossen a.u.b Julio Student hbo - donderdag 6 december 2007 Antwoord beste julio, ik neem aan dat je de methode van de discriminant hebt gezien als je deze vragen stelt, je past de formule toe op ax2+bx+c = 0 D = b2-4ac -b +ÖD/2a = x1 -b -ÖD/2a = x2 die x1 en x2 zijn de oplossingen je moet nu nog enkel de coëfficienten invullen, bv bij de 1e oefening is a = 8 b= 20 en c = -28 denk eraan, dit is geen site die je huiswerk oplost! Als je een vraag hebt, denk er dan zelf eerst over na hoe je die kan oplossen. wk donderdag 6 december 2007 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
1) 8x2 + 20x =28 2) -18x2 -50 =60x 3) 18x2 -30x + 50 = 0 kan je deze sommen voor mij oplossen a.u.b Julio Student hbo - donderdag 6 december 2007
Julio Student hbo - donderdag 6 december 2007
beste julio, ik neem aan dat je de methode van de discriminant hebt gezien als je deze vragen stelt, je past de formule toe op ax2+bx+c = 0 D = b2-4ac -b +ÖD/2a = x1 -b -ÖD/2a = x2 die x1 en x2 zijn de oplossingen je moet nu nog enkel de coëfficienten invullen, bv bij de 1e oefening is a = 8 b= 20 en c = -28 denk eraan, dit is geen site die je huiswerk oplost! Als je een vraag hebt, denk er dan zelf eerst over na hoe je die kan oplossen. wk donderdag 6 december 2007
wk donderdag 6 december 2007
©2001-2025 WisFaq