Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunten van functies

Bepaal a,b,c zo dat de parabool y=ax2 + bx + c door de punten (x,y) =(1,8),(1,10) en (3,10) gaan. Geef de grafiek en bepaal de nulpunten van deze functie

Julio
Student hbo - donderdag 6 december 2007

Antwoord

Bij y=ax2 + bx + c krijg je 3 punten, je kan dus deze punten telkens invullen en je krijgt een stelsel van 3 vergelijkingen, maar bij jou is een van de punten fout namelijk 1,8 en 1,10 dit kan niet want dan spreek je niet over een functie (je hebt 2 y coördinaten voor 1 x coördinaat)!

misschien kan je me eerst de juiste coördinaten doorgeven.

wk
donderdag 6 december 2007

©2001-2024 WisFaq