Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud van een horizontale cilinder

Hoe kan ik de liters berekenen van een horizontale cilinder tank met diameter=160 cm en lengte=500 cm.

Arslan
Ouder - dinsdag 12 november 2002

Antwoord

Inhoud van een horizontale cilinder

We nemen een horizontaal geplaatste cilinder met een doorsnede van d cm en een lengte van a cm. Het vloeistofnivo staat op een hoogte van h cm. Hoeveel vloeistof zit ernu in de cilinder?

Voorbeeld

Neem d=2, a=6 en h=0,45 dan:

Met de Ti83 kan je dit benaderen met de functie fnInt:
12·fnInt(-x2+2x,x,0,0.45)=3.174552221

Horizontale cilinder (2)

Een 'andere' formule voor de inhoud van een horizontale tank is:

P.S. Reken dan wel alle maten in dm!!

Zie vraag 2128

WvR
dinsdag 12 november 2002

©2001-2024 WisFaq