Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossing differantiaalvergelijking van harmonische beweging

Hallo,

Voor mechanice moet ik een algemene oplossing verifiëren van de vergelijking d2x/dt2 + kx/m = 0 ( de de tweede afgeleide van x + kx/m = 0).
De algemene oplossing is x = Asin((w) t + f.
Met w=Ö(k/m)

Ik hoop dat u mij hiermee kunt helpen.

Niels
Student universiteit - dinsdag 4 december 2007

Antwoord

Ik neem aan x=Asin(wt+j)
x'=wAcos((wt+j)
x''=-w2Asin((wt+j)
w2=k/m, dus
x''=-k/mAsin((wt+j)
Invullen in de d.v:
-k/mAsin((wt+j)+k/mAsin(wt+j) is inderdaad nul.


hk
dinsdag 4 december 2007

©2001-2024 WisFaq