\require{AMSmath} Wortel van limiet berekenen lim gaande naar oneindig (x + Ö(x2+x+1))/(3Ö(x2+1)-x) Hoe moet je deze opgave berekenen? want je moet hier rekening houden met Öx2 = x als 0 of -x als x0 Hoe moet je het dan verder uitwerken? Alvast bedankt! Lien Student universiteit België - maandag 3 december 2007 Antwoord Hallo Lien Volgens je regel geldt dus dat lim(x®+¥)Öx2 = x en lim(x®-¥)Öx2 = -x Ook moet je, bij de limiet voor x®¥ van een veelterm, enkel rekening houden met de hoogste macht van x. Voor x®+¥ krijg je lim x+x/3x-x = lim 2x/2x = 1 Voor x®-¥ krijg je lim x-x/-3x-x = lim 0/-4x = 0 LL dinsdag 4 december 2007 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
lim gaande naar oneindig (x + Ö(x2+x+1))/(3Ö(x2+1)-x) Hoe moet je deze opgave berekenen? want je moet hier rekening houden met Öx2 = x als 0 of -x als x0 Hoe moet je het dan verder uitwerken? Alvast bedankt! Lien Student universiteit België - maandag 3 december 2007
Lien Student universiteit België - maandag 3 december 2007
Hallo Lien Volgens je regel geldt dus dat lim(x®+¥)Öx2 = x en lim(x®-¥)Öx2 = -x Ook moet je, bij de limiet voor x®¥ van een veelterm, enkel rekening houden met de hoogste macht van x. Voor x®+¥ krijg je lim x+x/3x-x = lim 2x/2x = 1 Voor x®-¥ krijg je lim x-x/-3x-x = lim 0/-4x = 0 LL dinsdag 4 december 2007
LL dinsdag 4 december 2007
©2001-2025 WisFaq