Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53290 

Re: Rente berekening

Dank voor de snelle reactie, maar het roept toch nog wat vragen op. Wat wordt met ^teken bedoeld?

Zou u zo vriendelijk willen zijn om de genoemde bedragen (1000 gestort op 1-4-99 met 4% rente, t/m vandaag berekenen) als werkelijk voorbeeld willen noteren in formule vorm?

zie graag het antwoord tegemoed.

Marcel
Iets anders - zondag 2 december 2007

Antwoord

beginbedrag = 1000
rentepercentage = 4%
aantal jaar = 8,67 jaar
eindbedrag = 1000*1,048,67

os
zondag 2 december 2007

©2001-2024 WisFaq