Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aselecte steekproef

Er is sprake van de volgende vraag:
We trekken een aselecte steekproef uit N(80,10) (Een populatie beschreven met een normale verdeling met een m=80 en een s=10). De grootte van de steekproef is 10.
a) Bepaal a zodanig dat P(s2a)=0,05
b) bepaal b zodanig dat P(s2b)=0,025

Welke formule of berekening moet ik bij deze vraag uitvoeren, wil ik achter het antwoord zien te komen?
Alvast enorm bedankt!

Lola
Student universiteit - zondag 2 december 2007

Antwoord

Nogmaals, beste Lola (of Amber?)

Zie 3. Kansverdelingen
Kijk daar bij normale verdeling.
Denk er aan dat de standaardafwijking s nu voor het gemiddelde van 10 waarnemingen moet worden berekend!
Dat is (wortel n-wet):s/Ö10=10/Ö10=Ö10.
Gebruik een tabel van de standaard normale verdeling of de tool op deze site.
Zou dat lukken?

ldr
maandag 3 december 2007

©2001-2024 WisFaq