Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Invoer syntax mathematica

Hallo,

Ik wil graag de multiplicatieve suborder 2 van getallen berekenen, maar weet niet hoe ik het getal in de syntax van mathematica moet invoeren. De syntax is

Suborder[a_,n_] := If[n1&& GCD[a,n] == 1,
Min[MultiplicativeOrder[a, n, {-1, 1}]],
0
]
Waar en hoe moet ik het getal invoeren.

Bram d'Hont

Bram d
Ouder - donderdag 29 november 2007

Antwoord

Waarover het precies gaat, weet ik niet maar Mathematica geeft slechts deze
notatie2 in de helpbestanden.

MultiplicativeOrder[7, 108]=18

MultiplicativeOrder[5, 7, {3, 11}] = 2

MBL

MBL
zaterdag 1 december 2007

©2001-2025 WisFaq