Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee-punts verdeling

In mijn boek komt zomaar de twee-punts verdeling op de proppen. Er wordt vanuitgagaan dat ik weet wat dat is maar wat is een twee-punts verdeling met "two-point support" {r,r*)?

Patric
Student universiteit - woensdag 28 november 2007

Antwoord

Hallo, Patrick.

Ik ken uw boek niet, en de terminologie is niet standaard, want googelen levert niks op.
Maar ik denk dat het volgende bedoeld wordt:
Een stochast X heeft een tweepuntsverdeling als er slechts twee uitkomsten r en r* zijn met een positieve kans, dus
P(X=r)=p en P(X=r*)=1-p, waarbij p ergens in het open interval (0,1) ligt.

hr
donderdag 29 november 2007

©2001-2024 WisFaq