Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53197 

Re: Opstellen van de vergelijking parabool

y=a(x-p)2+q met (p,q)= Top dat is deel 1, je weet dat er geen snijpunten zijn met de X-as= a0
maar a moet je bepalen met het gegeven dat p congruent is met grafiek f(x)=2x2-3x+1.. hoe bepaal je dit dan.. dit was concreet de vraag

bram
2de graad ASO - zondag 25 november 2007

Antwoord

Wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat:

q53198img1.gif

Maar dan heeft je parabool snijpunten met de x-as. Dat is dan te regelen door te spiegelen in de lijn y=-6.

q53198img2.gif

Nu jij weer...

WvR
zondag 25 november 2007

©2001-2024 WisFaq