Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kans op aantal dyslectici in klas leerlingen

Als uit onderzoek is gebleken dat 4% van de mensen dyslectisch is, hoe groot/klein is dan de kans dat er vier dyslectische kinderen in een basisschoolklas zitten ?

Jan Ho
Iets anders - vrijdag 23 november 2007

Antwoord

Het hangt er maar van af hoeveel kinderen er in een basisschoolklas zitten. Nemen we maar 's 25 kinderen. Dan is dit een voorbeeld van een binomiaal kansprobleem.

Zie 3. Binomiale verdeling.

In dit geval:

X:aantal dyslectische kinderen
p=0,04
n=25
Gevraagd: P(X=4)

Binomiale verdeling

p= n= k=

P(X=k)=P(X<=k)=P(X>k)=


P(X=4)0.0137

WvR
vrijdag 23 november 2007

©2001-2025 WisFaq