Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vallende steen

Hallo Wisfaq,

Een steen valt van een hoogte van 10 meter naar onder.
De bewegingsvergelijking is h=1/2(g)t2 met g=9.81 m/s2 en h de afstand oorspronkelijke hoogte toto de hoogte bij tijdstip t.
Na hoeveel seconden valt de steen op de grond neer ?
Is dan de te gebruiken vergelijking gelijk aan h=4,905t2+10
als aanvangssituatie?.
IK zie dus niet in hoe die steen met deze vergelijking de grond ooit kan raken.
Of moet ik van h=4,905t2-10 vertrekken?
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - vrijdag 23 november 2007

Antwoord

Beste Rik,
Eigenlijk is dit een natuurkundige vraag, maar vooruit:
Op elk moment geldt: v=gt, met v= snelheid.
afgelegde weg=Dh=ògtdt=1/2gt2
De snelheid op t=0 is 0, en h=0, dat is de aanvangssituatie.
De afgelegde weg (h)moet 10 zijn, dus met de vergelijking
10=1/2*9,81*t2 kan je t uitrekenen.
Succes.

ldr
vrijdag 23 november 2007

©2001-2024 WisFaq