Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken de vergelijking

hoi,
van de volgende vraag moet ik de vergelijking bereken.
echter kom ik niet op één van de meerkeuze antwoorden van de opdracht, ik zit er ergens naast, maar weet eerlijk gezegd niet zo goed waar.
hier de opdracht:
ò(2sinx+3cosx-(4/cos2x)dx

ik kwam tot
1/2.2-cosx2 + 1/3.3sinx2 - 4tanx +
=
-cosx2 + sinx2 - 4tanx + C

alvast bedankt
en groetjes marloes oldenburg

marloe
Student universiteit - donderdag 22 november 2007

Antwoord

ò(2sin(x)+3cos(x)-(4/cos2x))dx

eerst gebruik je de lineairiteit van de integraal ;

2òsin(x)dx+3òcos(x)dx-4ò1/cos2(x)dx

Een handig trucje om nu de integraal van functies uit te rekenen is dat de integraal van een functie het omgekeerde is van afleiden,als je de cosinus afleid: d(cos(x)) = -sin(x)dx, neem nu de integraal van beide leden
òd(cos(x)) = -òsin(x)dx
cos(x) = -òsin(x)dx
-cos(x) = òsin(x)dx

Dus voor je oefening :

2òsin(x)dx+3òcos(x)dx-4òdx/cos2(x)

= -2cos(x) + 3sin(x) - 4tan(x) + C

winny

wk
donderdag 22 november 2007

©2001-2024 WisFaq