Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53119 

Re: Afleiden formule oppervlakte afgeknotte kegel

Hartstikke bedankt voor dit antwoord, ik heb alleen nog 1 vraagje. Namelijk hoe kom je bij D=ad/(b-a)? Zou je dat nog kunnen herleiden/bewijzen? Wij werken overigens (nog?) niet met formulebladen...
Bij voorbaat dank.

Jochem
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 november 2007

Antwoord

D:(D+d) = a:b geeft aD + ad = bD ofwel ad = (b-a).D enz.

Formulebladen zijn een verworven recht van de leerling in de bovenbouw en tijdens toetsen en examens horen ze op je tafel te liggen.

MBL

MBL
donderdag 22 november 2007

©2001-2024 WisFaq