\require{AMSmath} Bewijs bewijs -x·-y=x·y Mits Student hbo - woensdag 21 november 2007 Antwoord Hoi Mits, Leuke vraag. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je in je bewijs mag gebruiken. Dit hangt sterk samen met het definieren van negatieve getallen. Een paar mogelijkheden: 1) -x.-y = (-1).x.(-1).y = (-1).(-1).x.y = 1.x.y = x.y 2) (a-x).(a-y) = a.a - a.x - a.y + x.y (en dan a=0 invullen) 3) -x.-y = x.-(-y) = x.y Vertel eens waar je precies mee bezig bent. Dan kunnen we verder. Groet. Oscar os woensdag 21 november 2007 Re: Bewijs ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
bewijs -x·-y=x·y Mits Student hbo - woensdag 21 november 2007
Mits Student hbo - woensdag 21 november 2007
Hoi Mits, Leuke vraag. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je in je bewijs mag gebruiken. Dit hangt sterk samen met het definieren van negatieve getallen. Een paar mogelijkheden: 1) -x.-y = (-1).x.(-1).y = (-1).(-1).x.y = 1.x.y = x.y 2) (a-x).(a-y) = a.a - a.x - a.y + x.y (en dan a=0 invullen) 3) -x.-y = x.-(-y) = x.y Vertel eens waar je precies mee bezig bent. Dan kunnen we verder. Groet. Oscar os woensdag 21 november 2007
os woensdag 21 november 2007
©2001-2024 WisFaq