Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Variantie

Er is sprake van het volgende:
E(x)=12
V(x)=23
E(y)=13
V(y)=20
Cov(x,y)=10
Bij de volgende gegevens moet ik V(a+bx+cy) berekenen waarbij a=1, b=2 en c=-1
Hoe moet ik dat doen?
Alvast heel erg bedankt

amber
Student universiteit - maandag 19 november 2007

Antwoord

Amber,
Maak gebruik van de volgende regels:
var(a+X)=var(X)
var(aX)=a2var(X)
var(X+Y)=var(X)+var(Y)+2cov(X,Y)
...terwijl cov(aX,bY)=abcov(X,Y). Zo moet het lukken.

kn
maandag 19 november 2007

 Re: Variantie 

©2001-2024 WisFaq