\require{AMSmath} Binomiale verdeling Bij de volgende gegevens snap ik niet echt hoe ik de vragen moet oplossen:Gegeven de stochast X volgt een binomiale verdeling met n=8 en p=0.5. Bereken:P(x >1 of x =5)P(x=7 en x > 5)Help? amber Student universiteit - maandag 19 november 2007 Antwoord X:Binomiaal verdeeldn=8p=0.5Gevraagd: P(X1 of X=5) en P(X=7 en X5)Bij P(X1 of X=5) kan je 's kijken welke waarde voor de stochast X voldoen. Dat zijn X=2 t/m X=8. Dus 'feitelijk' wordt gevraagd naar P(X2)P(X1 of X=5)=P(X2=1-P(X1)P(X1 of X=5)0.9648Bij P(X=7 en X5) hetzelfde idee. Welke waarden voor X voldoen? Alleen X=7.P(X=7 en X5)=P(X=7)P(X=7 en X5)0.0313Hopelijk helpt dat. WvR maandag 19 november 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij de volgende gegevens snap ik niet echt hoe ik de vragen moet oplossen:Gegeven de stochast X volgt een binomiale verdeling met n=8 en p=0.5. Bereken:P(x >1 of x =5)P(x=7 en x > 5)Help? amber Student universiteit - maandag 19 november 2007
amber Student universiteit - maandag 19 november 2007
X:Binomiaal verdeeldn=8p=0.5Gevraagd: P(X1 of X=5) en P(X=7 en X5)Bij P(X1 of X=5) kan je 's kijken welke waarde voor de stochast X voldoen. Dat zijn X=2 t/m X=8. Dus 'feitelijk' wordt gevraagd naar P(X2)P(X1 of X=5)=P(X2=1-P(X1)P(X1 of X=5)0.9648Bij P(X=7 en X5) hetzelfde idee. Welke waarden voor X voldoen? Alleen X=7.P(X=7 en X5)=P(X=7)P(X=7 en X5)0.0313Hopelijk helpt dat. WvR maandag 19 november 2007
WvR maandag 19 november 2007
©2001-2024 WisFaq