\require{AMSmath} Parametervoorstelling van de raaklijn bij ruimtekrommen Geef de parametervoorstelling van de raaklijn aan de kromme met:x = t5y = t4z = t3in het punt (1,1,1)Ik heb de functie r(t) en de afgeleide r'(t) al gedefinieerd, hoe dien ik nu verder te gaan?Groeten Arnout Student universiteit - zondag 18 november 2007 Antwoord Dat punt komt overeen met t=1. De raaklijn (met parameter s) wordt dan:u(s) = r(1) + s.r'(1) cl zondag 18 november 2007 Re: Parametervoorstelling van de raaklijn bij ruimtekrommen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Geef de parametervoorstelling van de raaklijn aan de kromme met:x = t5y = t4z = t3in het punt (1,1,1)Ik heb de functie r(t) en de afgeleide r'(t) al gedefinieerd, hoe dien ik nu verder te gaan?Groeten Arnout Student universiteit - zondag 18 november 2007
Arnout Student universiteit - zondag 18 november 2007
Dat punt komt overeen met t=1. De raaklijn (met parameter s) wordt dan:u(s) = r(1) + s.r'(1) cl zondag 18 november 2007
cl zondag 18 november 2007
©2001-2024 WisFaq