Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Digitaal niveau lezer

Ik heb een opdracht gekregen om een digitale niveau lezer te maken. Maar mijn probleem is, met welke formules kan ik de aantal liters berekenen in de cilinder vormige tank. Gegevens (Hoogte=160cm, Lengte=503cm, Max.liter=10656L)

Dank u

Arslan
Ouder - maandag 11 november 2002

Antwoord

Voor het volume V van een cilindervormige tank geldt:

V=grondvlak * hoogte

grondvlak betekent de oppervlakte van het grondvlak.
Het grondvlak is een cirkel (want je hebt immers een cilindervormige tank), en een cirkel heeft een bepaalde straal r.

nu is de oppervlakte = .r2

dus is r de straal van de cirkel, en h de hoogte van de cilinder (danwel de hoogte van het vloeistof-niveau) dan geldt voor het volume:

V= r2.h

groeten,
martijn

mg
maandag 11 november 2002

©2001-2025 WisFaq