Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking bepalen van vlak door 3 punten

Ik heb de parametrische vergelijking al kunnen bepalen:
x= 43-43k-5l
y=3k
z=5+38k-5l
nu is mijn vraag hoe ik hiervan een carthesiaanse vergelijking kan van maken, ik weet dat het te maken heeft met het elimineren van de "k" en de "l"

sven
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 17 november 2007

Antwoord

Uit de bovenste vergelijking haal je -5l=x-43+43k.
Invullen in de derde vergelijking levert:
z=5+38k+x-43+43k,
Dus
z=-38+x+81k.
z=-38+x+27(3k).
Uit de tweede haal je dat 3k=y.
Invullen levert:
z=-38+x+27y.

hk
zaterdag 17 november 2007

©2001-2024 WisFaq