\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 6158 Re: Wat is de afgeleide van f(x)=xx? Ik zit met een soortgelijk probleem, 2x ^ 3x afleiden. Wat ik doe: f(x) = e3xln(2x) f'(x) = e3xln(2x) * (3ln(2x) + (6x/2x)) f'(x) = e3xln(2x) * (3ln(2x) + 3) Maar het moet zijn f'(x) = e3xln(2x) * (3ln2 + 3 + 3lnx) Waarom gaat het bij mij fout? Ronald Student universiteit - woensdag 14 november 2007 Antwoord Misschien helpt het te bedenken dat ln(2x)=ln(2)+ln(x) Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen. WvR maandag 19 november 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit met een soortgelijk probleem, 2x ^ 3x afleiden. Wat ik doe: f(x) = e3xln(2x) f'(x) = e3xln(2x) * (3ln(2x) + (6x/2x)) f'(x) = e3xln(2x) * (3ln(2x) + 3) Maar het moet zijn f'(x) = e3xln(2x) * (3ln2 + 3 + 3lnx) Waarom gaat het bij mij fout? Ronald Student universiteit - woensdag 14 november 2007
Ronald Student universiteit - woensdag 14 november 2007
Misschien helpt het te bedenken dat ln(2x)=ln(2)+ln(x) Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen. WvR maandag 19 november 2007
WvR maandag 19 november 2007
©2001-2024 WisFaq